World Cosplay Summit 3/3: Finaali

Tähän mennessä Konamin on parhaansa mukaan yrittänyt kertoa World Cosplay Summit-kilpailun luonteesta ja tavoista, jotka helpottavat kisaan pääsemistä. Viimeinen osuus eli Japanin päässä tapahtuvat asiat, on ehkä kaikista eniten hämärän peitossa. Suomalainen Summit-historia on hyvin lyhyt eikä varsinaista virallista raporttia kisan kulusta tullut, joka on tietysti ymmärrettävää, koska matkalla ei ollut mukana varsinaista journalistia. Onneksi edustajat itse ovat nähneet vaivaa ja kertoneet seikkailuistaan Japanin maalla.

Tarinoita olisi hyvä olla enemmänkin, koska Japanin päässä tapahtuvat asiat ovat kisaajilta aika kateissa. Tiedetään kyllä, että pukuja on hyvä olla ja että esityskin olisi ihan kiva, mutta siihen se tuntuukin jäävän.

Kun pari on voittanut karsinnat, ensimmäisenä kannattaa ottaa ihan rauhallisesti ja aloittaa verkostoituminen muiden edustajien kanssa. Tänä vuonna edustaneet tekivät varsin pian karsinnan jälkeen livejournalin, jossa he kertoivat pukujen edistymisestä ja tunnelmista ennen kisaa. Konamin on pettyneenä huomannut, että vaikka tämän vuoden karsinnasta on jo yli kuukausi, ei uusi pari ole perustanut minkäänlaista blogia saati sitten puhunut mitään aiheesta millään foorumilla. Konamin pitää tätä suurena harminaiheena, koska tiedotuksen ollessa vähintäänkin hämmentävää, olisi mukava tietää itse kilpailijoiden tuntemuksista ja taistelusta kohti (?) cosplayn ”maailmanmestaruutta”.

Millainen haaste sitten odottaa niitä kahta onnellista, jotka, matkaavat Japaniin? Monilla on varmaan tiettyjä ennakko-odotuksia ja saatetaan kuvitella, että kyseessä on kiva trippi Nousevan Aurongon Maahan, jonka aikana vähän cospleiataan ja käydään kivasti ostoksilla siisteissä kaupoissa, vaikka asia ei (ilmeisesti) ole ihan näin yksinkertainen. Kisaajia odottaa äärettömän hektinen viikko, jonka aikana matkustetaan pitkiäkin matkoja, edustetaan erittäin aktiivisesti ja lopuksi varsinainen kisapäivä sekin on kovin kiireinen.

Esikäsityksen viikon kiireisyydestä antaa Kirjamessupäivän pari viimeistä tuntia, jolloin karsinnan voittaneita retuutetaan lehdistötilaisuudesta virallisiin kuviin ja lisäksi edustajat pääsevät tapaamaan erilaisia merkkihenkilöitä, jotka ovat olleet mukana järjestämässä asioita. Pelkästään tämä parituntinen saattaa pelottaa ihmisiä, mutta on samalla erinomaista valmistautumista.

Seuraavaksi onkin edessä yhdeksän ei-niin-hektistä kuukautta, joiden aikana olisi paras vain ommella, ommella, ommella, maalata, leikellä pahvia/kangasta/foamia ja hioa skittiä. Ensimmäisenä edustajien pitää kuitenkin valita sopivat hahmot ja puvut kolmea tilaisuutta varten. Tämä ei taida näillä säännöillä olla ihan helppo homma, koska suurin osa suosituista cosplaysarjoista on nimen omaan Shueishan sarjoja ja lavalle pitäisi kuitenkin tuoda jotain uutta ja erikoista. Kisaajia odottaakin pitkä animemaraton, jos lempisarjat ja parhaat puvut löytyisivät vain ja ainoastaan Shueishan listoilta. Vaihtoehtoisesti kisaajilla on edessään pelimaraton, koska uusiempien (ja mahdollisesti epävirallisien) tietojen mukaan Summit-finaalissa saa kisata pelipuvuilla.

Konamin vaihtoi kesällä muutaman sanan tämän vuotisen Summit-edustajan kanssa ja kuuli, että japanilaisilla oli hieman ongelmia lähettää tietoja (tämä on toki huomattu muutenkin) ja kisaan valmistautumiseen kuuluu paljon paperilappujen täyttämistä. On kuitenkin onni, että osallistujille tarjotaan japanintaitoisen henkilön apua, koska muuten valo-ohjeiden ja musiikkiohjeiden täyttäminen saattaisi olla enemmän tai vähemmän ongelmallista – varsinkin jos nämä laput ovat japaniksi.

Esivalmisteluja seuraa sitten se odotettu matka Japaniin. Suomen joukkue saapuu ilmeisesti Tokion Naritan lentokentälle, josta siirrytään majoitukseen tokiolaiseen hotelliin ja kärsitään jet lagista. Seuraavana päivänä siirrytään busseilla Nagoyaan, jonne on matkaa kuutisen tuntia ja sitten alkaakin virallinen cosplaypyöritys. On lounasta, päivällistä ja aika moni asia dokumentoidaan. Parhaan kuvan  saa varmaan TV-Aichin WCS-blogista , jossa kerrotaan aika tarkasti kisaviikon vaiheita. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, mutta matka itsessään on oletettavasti aivan uskomaton.

Jokainen kokemus on kuitenkin arvokas ja Konamin toivoo, että kaikilla menneillä, nykyisillä ja tulevilla Suomen edustajilla oli/on/tulee olemaan hauskaa! Konamin tahtoo kiittää kaikkia, jotka lukivat tämän ja kaksi edellistä aiheeseen liittyvää tekstiä  Blogi palaa elämään mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella, mutta jos ei, niin viimeistään Cosplay Gaalan jälkeen.

0 Kommentit to “World Cosplay Summit 3/3: Finaali”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: